Er hvete mindre sunt enn andre kornslag?

Spørsmål:

Stemmer det at hvete er mindre sunt/bør brukes i mindre grad enn andre korntyper?

Svar:

Hvete, rug, bygg, havre, spelt, hirse, ris, mais er alle korn. Hvete er en viktig del av basiskosten i Europa, mens ris er det i Asia. Det er forskjeller i næringsinnhold og egenskaper mellom kornslagene. For eksempel er innholdet av kostfiber høyere i rug enn i hvete. Havre har et høyere innhold av jern enn rug og hvete. Vi har imidlertid ingen holdepunkter for å si at hvete er mindre sunt enn de andre kornslagene.

Kilde: www.matportalen.no: Informasjon om mat fra offentlige myndigheter

Reklamer

2 kommentarer om “Er hvete mindre sunt enn andre kornslag?

  1. Er ikke den type hvete som normalt dyrkes en framavlet art gom inneholder ekstra store mengder gluten for å gi bedre egenskaper ved baking?

  2. Bra med slik informasjon! Det er ikke lett å orientere seg når så mange produsenter ikke er like ærlige i sin informasjon – bra Tau 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s