Spørsmål:
Stemmer det at hvete er mindre sunt/bør brukes i mindre grad enn andre korntyper?
Svar:
Hvete, rug, bygg, havre, spelt, hirse, ris, mais er alle korn. Hvete er en viktig del av basiskosten i Europa, mens ris er det i Asia. Det er forskjeller i næringsinnhold og egenskaper mellom kornslagene. For eksempel er innholdet av kostfiber høyere i rug enn i hvete. Havre har et høyere innhold av jern enn rug og hvete. Vi har imidlertid ingen holdepunkter for å si at hvete er mindre sunt enn de andre kornslagene.
Kilde: www.matportalen.no: Informasjon om mat fra offentlige myndigheter
Er ikke den type hvete som normalt dyrkes en framavlet art gom inneholder ekstra store mengder gluten for å gi bedre egenskaper ved baking?
Bra med slik informasjon! Det er ikke lett å orientere seg når så mange produsenter ikke er like ærlige i sin informasjon – bra Tau 🙂