Om oss

Tau Mølles historie begynte lenge før noen av oss som jobber her i dag, ble født. Vi på Tau driver en mølle som utrolig nok har vært i drift i over 150 år, gjennom opp- og nedgangstider, sol og regn, store samfunnsendringer og to verdenskriger. Mølla har overlevd fordi den har hatt både vilje og evne til å tilpasse seg. Denne historien er vi en del av – og vi er faktisk ganske stolte av at også vi har utviklet oss!

Puffing med kanon!
Puffing begynte vi med i 1966. Nå puffer vi nær sagt alt vi kommer over. Vi har også utviklet en ferdigpakke med risboller som er enkle å lage – og ganske mye sunnere enn de du ble servert i barndommen.

Puffing gjør noe helt ekstra med kornet, slik at det smaker godt – og ser bra ut også. I tillegg er det faktisk en ganske tøff prosess, med varme kanoner og vanvittig mye bråk. Vi på Tau Mølle synes utvilsomt at frokostblanding er tøff mat.

Internett
Vi er stolte av det vi gjør, men det skjer kanskje ikke like mye her ute på Tau som i resten av verden. Entusiasmen var derfor stor da internett dukket opp – og fire mann fikk mail! I 2009 fikk vi dessuten vår egen blogg. Det er en strålende måte å kommunisere med kundene våre på. Vi er jo nysgjerrige på hva alle dere der ute syns om maten vi leverer, og så ønsker vi å gjøre det litt lettere for dere å melde inn til oss hvis dere har noe på hjertet. 

Vi håper dere vil bruke bloggen vår aktivt, for hvis produktene våre skal nå ut til alle som er interessert, trenger vi fans. Vi trenger ambassadører som tar seg bryet med å spørre kjøpmannen sin: ”Hvor er puffet havre? Hvor er puffet ris?”  Vi trenger også at dere gir oss ærlige tilbakemeldinger og forteller oss hva dere liker og ikke liker ved produktene. Og hva dere vil ha mer av. Gi oss derfor ros og ris, bruk linkene til å finne utsalgssteder der dere bor, del tips dere har om sunn mat generelt – og hvis dere kommer på bra oppskrifter basert på noe som er puffet, er vi selvfølgelig veldig interesserte i dem!

Reklame

6 kommentarer om “Om oss

 1. Hei,
  Vi bruker norske råvarer så sant de er tilgjengelig til riktig kvalitet. Puffet havre er normalt alltid laget av norsk havre. Ris dyrker vi ikke i Norge. Den kommer typisk fra Spania eller Italia.

 2. Hei, Delfiafett kokosfett utvinnes av korpa, fruktkjøttet i kokosnøtten. Dette er ikke det samme som palmeolje.

  Vil du lage risboller uten delfiafett, smelt ganske enkelt sjokolade og bland inn – 180 gram sjokolade til 50 gram med puffet ris. Risbollene blir knakende sprø. Ønsker du dem myke, kan du tilsette noen teskjeer med vann i sjokoladen før du smelter den.

  Bruker du melkesjokolade smaker de aller best. Du må imidlertid være veldig forsiktig med varmen når du smelter melkesjokolade. Du bør også ha risbollene i former om melkesjokolade brukes da sjokoladen smelter lett når du holder i risbollene. Dette er ikke nødvendig om kokoesjokolade benyttes.

 3. Vi leser en Havrebolle-oppskrift på
  pose som inneholder puffet havre, som er et godt produkt . Oppskriften
  med delfiafett overrasket oss. Delfia-
  fettet er vel dt samme som kokosfett/palmeolje, og dt har fått et
  tvilsomt rykte. Rema 1000 bestreber
  seg i å unngå produkter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s