Gluten

Vi får mange spørsmål om produktene våre er fri for gluten. Her har vi forsøkt å forklare litt. Håper det er til nytte!

Tau Mølle puffet ris

Ris er naturlig fri for gluten. Imidlertid produseres det glutenholdige produkter på samme produksjonslinje. For å redusere sannsynligheten for at den glutefrie risen skal bli smittet av andre varer som kan inneholde gluten, rengjør vi produksjonsanlegget grunding før vi puffer ris. Vi produserer også typisk puffet ris etter puffet havre, som også er naturlig fri for gluten, for å redusere risikoen for smitte fra andre råvarer. Stikkprøver viser gluteninnhold lavere enn 20 ppm gluten. På bakgrunn av dette sier vi at det er liten sannsynlighet for at Tau Mølle puffet ris inneholder gluten.

Tau Mølle puffet havre

Havre er i utgangspunktet fri for gluten. Imidlertid kan havren få overført spor av gluten ved at det har vært noen spirer av f. eks. hvete på samme åkeren. Viser også til forklaring på puffet ris. Det er derfor en risiko for at Tau Mølle puffet havre kan inneholde spor av gluten over 20 ppm.

For ytterligere spørsmål ring Aslak, 977 66 044

Reklame

2 kommentarer om “Gluten

  1. Hei Kirsten,
    Vi anser at produktet er merket riktig, men takker for innspillet og skal gjøre nye undersøkelser mht gjeldende regelverk.
    Under 20ppm betyr at produktet anses som glutenfritt i hht gjeldende regelverk.

    Merking med ”kan inneholde spor av” etterfulgt av ett eller flere allergener (spormerking), brukes for å informere deg om at produktet kan inneholde allergener uten at disse inngår i produktet som en ingrediens. Les gjerne mer om dette på matportalen.no

    Link: http://www.matportalen.no/rad_til_spesielle_grupper/tema/allergikere/hva_betyr_merkingen_kan_inneholde_spor_av

  2. Her har dere feil i merkingen for på posen står det kan inneholde spor av gluten. Spor av gluten betyr inntil 20 ppm. Dette MÅ dere rette opp! Dere kan gjøre mennesker syke!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s