Marengskake med puffet ris

Hei. Vi tar gjerne imot tips om hvordan maten vi lager kan brukes. Her er en oppskrift på marengskake med puffet ris fra Janne i Fagerlia sin blogg.  Noen bedre?

p1010554

 

 

 

 

 

 

 

 

Oppskrift rismarengskake
Bunn: 4 eggehviter, 3 dl. sukker, 3 – 4 dl. puffet ris
Fyll: 4 eggeplommer, 1 dl. sukker, 1 dl. fløte, 1,5 ss. hvetemel, 100 g. smør, revet skall av en halv sitron eller appelsin
Pynt: 2 dl. kremfløte, 2 ss. sukker, sjokoladetopping (til is) eller eventuelt smeltet kokesjokolade

Stivpisk eggehvitene. Sukker helles forsiktig i under pisking. Rør forsiktig inn puffet ris. Fordel marengsen i stor langpanne med bakepapir. Stekes midt i ovnen på 125 grader i 1 time. Skru av varmen, men la bunnen stå i ovnen i 15 minutter før den taes ut. Avkjøles på rist.

Bland eggeplommer og sukker i en kjele. Tilsett fløte og mel, og kok opp under omrøring til det tykner. Avkjøl litt, og tilsett smør og sitron/appelsingskall. Røres til en jevn krem.

Bunnen deles i to på tvers. Legg fyllet i mellom de to marengslagene. Fordel pisket kremfløte over kaken. Pynt med sjokoladetopping.

 Link til Janne i Fagerlia sin blogg.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s